Recent informació recollida a https://santboi.tv/info-sant-boi/real-time/ de Sant Boi de Llobregat, dimecres del 24 de Gener del 2024.

Dia assolejat amb temperatures entre 13 i 17º. https://forecast7.com/ca/41d352d04/sant-boi-de-llobregat/

Principals Notícies

MONOGRÀFIC: ‘QUI ÉS QUI AL BAIX 2023-2027’

– Presentació: Presentada l’enciclopèdia ‘Qui és Qui al Baix 2023-2027’ per la Diputació de Barcelona (Lluïsa Moret) i el Consell Comarcal del Baix Llobregat (Eva Martínez), radiografia dels que manen a la comarca del Baix Llobregat i l ‘Hospitalet. https://www.lavanguardia.com/local/baix-llobregat/20240123/9504283/presentada-enciclopedia-qui-es-qui-baix-2023-2027-radiografia-mandan-comarca-baix-llobregat-l-hospitalet.html

– Introducció (assistida per Copilot de Microsoft Bing):

L’enciclopèdia Qui és Qui al Baix 2023-2027 és una obra que identifica i ofereix opinions dels protagonistes de tots els poders i dels mons econòmic, associatiu, cultural i esportiu de la comarca del Baix Llobregat i l’Hospitalet.

El Baix Llobregat i l’Hospitalet són dos territoris amb una gran importància demogràfica, econòmica i social dins de Catalunya. Junts sumen més d’un milió d’habitants, cosa que els converteix en la segona àrea metropolitana més poblada d’Espanya, només superada per Madrid. La seva activitat econòmica representa el 10% del PIB català i el 2% de l’espanyol, i compta amb sectors estratègics com ara la indústria, el comerç, el turisme o la logística. La diversitat social i cultural és fruit d’una llarga història d’acolliment i integració de persones procedents de diferents orígens i cultures.

Tanmateix, aquests territoris també afronten importants reptes i desafiaments per al futur, com ara la millora de la qualitat de vida, la cohesió social, la sostenibilitat ambiental, la innovació tecnològica o la participació ciutadana. Per això cal conèixer i comprendre qui són i què fan els actors que tenen el poder d’influir i transformar la realitat de la comarca. Aquest document pretén ser una eina útil i rigorosa per oferir una radiografia actualitzada i completa dels que manen al Baix Llobregat i l’Hospitalet, des de l’àmbit institucional, polític, econòmic, mediàtic i cultural.

.Pròleg: Explica el propòsit i l’abast de l’obra, que és una radiografia dels actors polítics i institucionals del Baix Llobregat i l’Hospitalet.
.Poder institucional: Analitza la representació i el paper de les administracions locals de segon nivell, com ara la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i els consells comarcals.
.Poder polític: Examina el panorama electoral i partidista de la comarca, així com els protagonistes i les tendències ideològiques dels municipis.
.Poder econòmic: Descriu el teixit empresarial i productiu del territori, així com els principals sectors i agents econòmics i socials.
.Poder mediàtic: Repassa els mitjans de comunicació locals i comarcals, així com la seva influència i la seva relació amb el poder polític.
.Poder cultural: Destaca la riquesa i la diversitat cultural de la comarca, així com els equipaments, les entitats i les personalitats més rellevants.

– Producció:
Ha estat produïda per BCN Content Factory amb suport de La Vanguardia. Tot aquest contingut rellevant es presenta en una web feta amb un CMS antic anomenat Joomla que avisa d’insegura i amb una més que millorable UX (experiència d’usuari): http://quiesqui.bcncontentfactory.com/
i l’obra de 438 pàgines es pot descarregar a
http://quiesqui.bcncontentfactory.com/images/pdf/Qui%20es%20qui%202023-2027.pdf

Economia: Comerç, Immobles i Treball

– Venda de cotxes sense carnet: Minicars BCN ofereix cotxes sense carnet a Barcelona, amb una botiga a Sant Boi de Llobregat.

– Venda de bossa/ronyonera: Hi ha una bossa/ronyonera de segona mà en venda per 8 EUR a Sant Boi de Llobregat.

– Lloguer i venda de pisos: Hi ha un pis de 60 m² disponible per llogar a Marianao, Sant Boi de Llobregat. A més, hi ha un pis de 74 m² en venda a EUSEBIO GÜELL, Marianao.

– Ofertes de treball: Hi ha una oferta de treball per a un Oficial de mecanitzat de grafit a una empresa de fabricació de productes de grafit ubicada a Sant Boi de Llobregat. També hi ha una oferta de feina per a un Oficial Electricista a Johnson Controls.

Cultura, Esport i Oci

– Club Elias Concert: The Lipsticks, a l’Espai Weller (c. Major, 43), divendres 26 de gener a les 21.00h. ‘…grup de pop, però no tant. Sociòlegs de bar; arquetips d’extraradi que s’ajunten per amistat…’ https://agendasb.info/esdeveniment/lipsticks/

– Commemoració en memòria de les víctimes de l’Holocaust, sota el lema ‘La fragilitat de la Llibertat’ a la Plaça Mercè Rodoreda: Dissabte 27 de gener , 12.00h. Amb la parcipació d’actors i entitats de la societat civil. https://agendasb.info/esdeveniment/victimesholocaust/

*Imatge realitzada amb DALLE-3 de BIng que representa l’entramat social, econònomic i polític del llobregat.