Recent informació recollida de Sant Boi de Llobregat a 3 de Febrer del 2024 a https://santboi.tv/info-sant-boi/real-time/

Memòria i història de l’àvia Enriqueta, la sequera, esforços per combatre l’obesitat infantil, la retirada de Marc Gasol, una nova ordenança d’instal·lacions esportives, una projecció de pel·lícula, oportunitats de treball i un iPhone 11 de segona mà a la venda.

Dia de primevera entre 12 i 17º. https://forecast7.com/ca/41d352d04/sant-boi-de-llobregat/

Principals notícies:

– El patiment invisible de la meva àvia. Una història d’una dona almerienca, l’Enriqueta, que va patir en vida una societat repressora i l’agressió patriarcal. Va arribar a ser cuidada aquí per la seva família als anys 90. Va acabar a les cures del Benito Menni amb una malaltia silenciada anomenada Necrosi Crònica. Un article d’Ana Ruiz, d’El Llobregat. https://www.elllobregat.com/noticia/26343/el-llobregat/el-impactante-sufrimiento-oculto-de-mi-abuela:-nadie-sabia-de-su-enfermedad.html

– Lluita contra l’obesitat infantil a Sant Boi: Sant Boi de Llobregat està prenent mesures per combatre l’obesitat infantil a través de les escoles bressol. La Fundació Gasol i la Diputació de Barcelona s’uneixen en aquesta iniciativa. https://www.lapremsadelbaix.es/noticies/societat/38277-la-gasol-foundation-i-la-diputacio-de-barcelona-uneixen-forces.html

– Sobre la sequera (a 3Cat):
.La sequera està fent desaparèixer espècies animals i vegetals i està danyant greument els hàbitats. https://www.ccma.cat/3cat/la-sequera-esta-fent-desapareixer-especies-animals-i-vegetals-i-esta-danyant-greument-els-habitats/video/6263982/
.Com afecta l’emergència per sequera al sector ramader? https://www.ccma.cat/3cat/com-afecta-lemergencia-per-sequera-al-sector-ramader/video/6263872/
.Consum d’aigua: Es discuteixen formes de reduir el consum d’aigua. https://www.ccma.cat/3cat/en-que-gastem-mes-aigua-i-que-podem-fer-per-reduir-el-consum/video/6263873/

Economia: Comerç, Immobles i Treball

– Immobiliària: Hi ha un pis de segona mà en venda a la zona de Marianao de Sant Boi de Llobregat per 265.000€.

– Propietat comercial en venda: Hi ha una propietat comercial en venda a la zona de Marianao a Sant Boi de Llobregat. La propietat té gairebé 300m2, amb 100 m2 d’oficina a la part superior.

– iPhone 11 de segona mà: Un iPhone 11 de segona mà, amb 64GB i totalment funcional, està disponible per 240 EUR a Sant Boi de Llobregat.

– Oportunitats de treball: Hi ha 25 oportunitats de treball disponibles en empreses multinacionals a Sant Boi De Llobregat.

– Oportunitat de treball: Hi ha una oferta de treball per a inventaristes a Sant Boi de Llobregat el 6 de febrer de 2024 a les 21:00h. L’empresa que contracta és Bicolan ETT.

– Oportunitat de treball: IMAN TEMPORING està contractant un operari de taller de fusta a Sant Boi De Llobregat.

Cultura, Esport i Oci

– Sant Boi de Llobregat recull la presentació del 13è Rubrifolkum. ‘Els dies 29 de febrer i 1 i 2 de març de 2024, el municipi baixllobregatí es convertirà en l’epicentre d’una experiència musical única que celebra la diversitat cultural i la riquesa de la música tradicional’. https://www.lapremsadelbaix.es/noticies/cultura/38283-sant-boi-de-llobregat-va-acollir-la-presentacio-del-13e-rubrifolkum.html

– Ordenança d’instal·lacions esportives: L’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat està considerant una ordenança per a les instal·lacions esportives. L’objectiu és assegurar que les diferents instal·lacions siguin sostenibles i adaptades a les noves tecnologies sense ampliar la bretxa digital intergeneracional existent. https://participa.santboi.cat/processes/esports

– Retirada de Marc Gasol: El jugador de bàsquet internacional Marc Gasol, de Sant Boi de Llobregat, va anunciar la seva retirada del bàsquet professional.

– Projecció de la pel·lícula The Bastard: La pel·lícula ‘The Bastard’ (La terra promesa) es projecta a Can Castellet Dissabte, 3 de febrer de 2024 a les 22:20 i 20:00h. https://www.regio7.cat/cultures/cinema/tierra-prometida-the-bastard-97580135.html

Altres

– Des de dilluns 5/02 a les 22 h i fins dimecres 7/02 a les 6 h – el bus N41 Sant Boi de Llobregat canvia en la ruta però sense afectar les parades.

– Opinió: ‘Ciudades que cuidan, ciudades saludables’, per José Ángel Carcelén. En El Llobregat valora el canvi de polítiques preventives i cumunitàries de salut a les fins ara assitencials que per les crisis i l’envelliment de la població veu ingestionable. https://www.elllobregat.com/noticia/26359/jose-angel-carcelen/ciudades-que-cuidan-ciudades-saludables.html

________________________
**En anglès i espanyol**
————————

– The invisible suffering of my grandmother. A story of a woman from Almeria who suffered in life from a repressive and patriarchal society. She came to be cared for here by her family in the 90s. She ended up in the care of Benito Menni with a silent disease called Chronic Necrosis. An article by Ana Ruiz, from El Llobregat.
– El sufrimiento invisible de mi abuela. Una historia de una mujer almeriense que sufrió en vida una sociedad represora y patriarcal. Llegó a ser cuidada aquí por su familia en los años 90. Acabó en los cuidados del Benito Menni con una enfermedad silenciada llamada Necrosis Crónica. Un artículo de Ana Ruiz, de El Llobregat.

– Sant Boi’s Fight Against Childhood Obesity: Sant Boi de Llobregat is taking steps to combat childhood obesity through nursery schools1. The Gasol Foundation and the Diputació de Barcelona are joining forces in this initiative.
– Lucha contra la obesidad infantil en Sant Boi: Sant Boi de Llobregat está tomando medidas para combatir la obesidad infantil a través de las escuelas de educación infantil. La Fundación Gasol y la Diputació de Barcelona se unen en esta iniciativa.

– Water consumption: Ways to reduce water consumption are discussed.
– Consumo de agua: Se discuten formas de reducir el consumo de agua.

– Real Estate: There’s a second-hand flat for sale in the Marianao area of Sant Boi de Llobregat for €265,0006.
– Inmobiliaria: Hay un piso de segunda mano en venta en la zona de Marianao de Sant Boi de Llobregat por 265.000€.

– Commercial property for sale: There is a commercial property for sale in the Marianao area in Sant Boi de Llobregat. The property is almost 300m2, with 100m2 of office space on top.
– Propiedad comercial en venta: Hay una propiedad comercial en venta en la zona de Marianao en Sant Boi de Llobregat. La propiedad tiene casi 300m2, con 100 m2 de oficina en la parte superior.

– Second-Hand iPhone 11: A second-hand iPhone 11, with 64GB and fully functional, is available for 240 EUR in Sant Boi de Llobregat.

– iPhone 11 de segunda mano: Un iPhone 11 de segunda mano, con 64GB y totalmente funcional, está disponible por 240 EUR en Sant Boi de Llobregat.

– Job Opportunity: There’s a job opening for inventory workers in Sant Boi de Llobregat on February 6, 2024, at 21:00h. The company hiring is Bicolan ETT.
– Oportunidad de trabajo: Hay una oferta de trabajo para inventaristas en Sant Boi de Llobregat el 6 de febrero de 2024 a las 21:00h. La empresa que contrata es Bicolan ETT.

– Job Opportunity: IMAN TEMPORING is hiring a wood workshop operator in Sant Boi De Llobregat.
– Oportunidad de trabajo: IMAN TEMPORING está contratando un operario de taller de madera en Sant Boi De Llobregat1.

– Job Opportunities: There are 25 job opportunities available in multinational companies in Sant Boi De Llobregat.
– Oportunidades de trabajo: Hay 25 oportunidades de trabajo disponibles en empresas multinacionales en Sant Boi De Llobregat.

– Sant Boi de Llobregat collects the presentation of the 13th Rubrifolkum. ‘On February 29 and March 1 and 2, 2024, the municipality of Baixllobregatí will become the epicenter of a unique musical experience that celebrates cultural diversity and the richness of traditional music.’
– Sant Boi de Llobregat recoge la presentación del 13º Rubrifolkum. ‘Los días 29 de febrero y 1 y 2 de marzo de 2024, el municipio baixllobregatí se convertirá en el epicentro de una experiencia musical única que celebra la diversidad cultural y la riqueza de la música tradicional’.

– Sports Facilities Ordinance: The Ajuntament de Sant Boi de Llobregat is considering an ordinance for sports facilities. The aim is to ensure that the different facilities are sustainable and adapted to new technologies without widening the existing intergenerational digital divide.
– Ordenanza de instalaciones deportivas: El Ajuntament de Sant Boi de Llobregat está considerando una ordenanza para las instalaciones deportivas. El objetivo es asegurar que las diferentes instalaciones sean sostenibles y adaptadas a las nuevas tecnologías sin ampliar la brecha digital intergeneracional existente.

– Marc Gasol’s Retirement: International basketball player Marc Gasol, from Sant Boi de Llobregat, announced his retirement from professional basketball.
– Retiro de Marc Gasol: El jugador de baloncesto internacional Marc Gasol, de Sant Boi de Llobregat, anunció su retiro del baloncesto profesional.

– The Bastard Movie Screening: The movie “The Bastard” (La tierra prometida) It is projected at Can Castellet Dissabte, February 3, 2024 at 10:20 p.m. and 8:00 p.m.
– Proyección de la película The Bastard: La película “The Bastard” (La tierra prometida) se proyecta en Can Castellet hoy Sábado, 3 de febrero del 2024 a las 22:20 y 20:00h.

– Opinion: ‘Cities that care, healthy cities’, by José Ángel Carcelén. In El Llobregat he values the change from preventive and community health policies to the hitherto supportive ones which he sees as unmanageable due to the crises and the aging of the population.
– Opinión: ‘Ciudades que cuidan, ciudades saludables’, por José Ángel Carcelén. En El Llobregat valora el cambio de políticas preventivas y cumunitarias de salud en las hasta ahora asistenciales que por las crisis y el envejecimiento de la población ve ingestionable.